Duyurular ESC Proje Duyuruları Uluslararası Projeler

Proje Hakkında:

Jugendwerk der AWO Württemberg (JW) yaygın eğitime, kültürlerarası projelere, gençlik kamplarına ve çocuklara ve gençlere yönelik projelere odaklanan, kar amacı gütmeyen bir STK’dır.

Temel amaç gençlerin okul ve üniversitenin yanı sıra kişisel gelişim ve eğitim süreçlerinde de desteklenerek sosyal, eğitsel, kültürlerarası ve diğer beceri ve yeterliliklerin geliştirilmesidir. Bununla birlikte JW’nin amacı toplumda hoşgörüyü, dayanışmayı, kendi kaderini tayin hakkını ve demokrasiyi geliştirmektir. JW’nin ana faaliyetleri, yaygın eğitim seminerleri, gençlik seyahatleri, uluslararası gençlik çalışmaları (gençlik değişimi, destek önlemleri ve ESC) ve  yerel proje ve grupların koordinasyonudur.

STK’nın hedef grupları 7 ila 30 yaş arası çocuklar ve gençler olup, özellikle 18 ila 27 yaş arası çok sayıda gönüllüyü eğitmek ve aynı zamanda bu gönüllülerin başkalarını eğitme, projeler organize etme konusunda çoğaltıcı olarak sorumluluk üstlenmeye motive etmek, ç-önemli hedeflerindendir.

Konaklama, Yemek ve Ulaşım:

Konaklama, ev sahibi kuruluş tarafından organize edilecektir. Gönüllüler, kendi odalarının olacağı bir öğrenci yurdunda yaşayacaklardır. Mutfağı ve banyoyu 3-4 uluslararası öğrenciyle paylaşacaklardır. Gönüllüler proje boyunca aylık harçlık alacaklar ve kendileri yemek yapacaklardır.

Katılımcı Profili:

Gönüllülerin günlük yaşamını ve işini kolaylaştırabilecek bazı özellikler projeye uyum sağlamaları için faydalı olacaktır:

  • Gönüllülerin Jugendwerk’e ve yerel topluluğa hızlı bir şekilde entegre olmasını sağlamak için İngilizce ve/veya Almanca çok yararlı olacaktır.
  • Gönüllüler ofiste Jugendwerk Ekibini destekleyecektir, dolayısıyla başvuru sahipleri e-posta yazmak, etkinlikler için el ilanları hazırlamak vb. gibi ofis işlerini sevmelidir.

Proje Tarihleri: Toplamda 52 hafta olmak üzere, 01/05/2024 – 30/04/2025 tarihleri arasında.

Proje Yeri: Stuttgart, Almanya

Son Başvuru Tarihi: 14/01/2024

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayın