Duyurular ESC Proje Duyuruları Uluslararası Projeler

“Il Circo Pace e Bene APS” – Sicilya, Milena, Sicilya’da (İtalya) Haziran – Aralık 2024 arasında toplam 6 ay sürecek olan bir sonraki ESC Gönüllülük projesi için gönüllüler arıyor. Projenin konusu kültür, katılım, sosyal inovasyon, doğa olacak.

ESC programı çerçevesinde kuruluş aşağıdaki faaliyetleri sunmaktadır:

– Magazzino Culturee “ex oleificio” eski bir zeytinyağı fabrikası olup, tamamen yenilenmiş ve yeniden kalitelendirilmiş olup, günümüzde Milena’da çok işlevli bir merkezdir. Fikir ve projelerin taşıyıcısı, bölge halkı için fırsatlar yaratıcısı olmayı hedefleyen bir mekandır. Sanat atölyeleri, kültürel etkinlikler, kitap ve film sunumları, spor etkinlikleri, müzik konserlerinin yanı sıra gençlik sorunlarının birlikte tartışılacağı, faydalı, etkili ve ortak çözümlerin bulunacağı toplantı ve toplantılara da ev sahipliği yapıyor. gençlik toplantıları ve dışlanmış kişiler için sosyal katılım ve yabancılar için entegrasyon Magazzino aynı zamanda Magna Via Francigena’da sanatçılar için bir konut, gönüllüler için bir yuva ve hacılar için bir sığınaktır.

Bu faaliyet çerçevesinde, ESC gönüllüleri yerel personel ile işbirliği içinde aşağıdakilerle ilgilenmekle görevlendirilir:

  • Genel Yönetim
  • Topluma yönelik sanatsal ve kültürel faaliyetlerin organizasyonu ve gerçekleştirilmesi
  • Lojistik (mekan düzenlemesi, faaliyetlerin organizasyonu, temizlik vb.)
  • Magna Via Francigena Misafirlerinin kabulü
  • Arşiv Güncelleme
  • Sosyal medya yönetimi

 

  • Magna Via Francigena https://www.viefrancigenedisicilia.it/MVF.php, Sicilya’da Roma kontrolü altında geliştirilen, Norman yol sisteminin temel taşı haline gelene kadar elden ele geçen tarihi rotalardan biridir. Via Francigena ifadesi böylece Franklar tarafından uygulanan hem idari hem de politik kontrol gücünü vurguluyordu.
  • Palermo Katedrali ile Agrigento Katedrali arasında 180 kilometreden fazla mesafeyi kapsıyor ve 9 etapta tüm Sicilya’yı denizden denize geçiyor. Milena 7. etapta yer alıyor (Sutera ➔ Racalmuto / Grotte 25,3Km). Via’nın tamamı geleneksel Avrupa tabelalarıyla işaretlenmiştir.
  • Gönüllülerin görevi Via’nın Milenese bölümünün bakımı olacak: tabelalar, patikalar, temizlik, izleme ve ayrıca misafirlerin kabulü ve konaklaması.
  • İtalya Kültür Bakanı tarafından finanse edilen “RabArt” projesi, çok güzel ve tuhaf bir kasaba olan ve İtalya’nın en güzel kasabalarından biri olarak kabul edilen küçük Sutera kasabasında gerçekleşecek https://borghipiubelliditalia.it/search/Sutera / . Proje, şehrin eski Arap mahallesi olan Sutera’nın Rabato bölgesinde gerçekleştirilecek. Katılımcı sanat atölyeleri, sanatçılar için rezidanslar oluşturulması ve turistik çekim süreçlerinin etkinleştirilmesi yoluyla kentin yenilenme sürecini hayata geçirmeyi amaçlıyor.
    Gönüllüler etkinliğin hazırlanmasının tüm aşamalarında işbirliği yapacak. Özellikle sanatçı misafirhanelerinin yönetimi ile görevlendirilecekler: sanatçının kabulü, sanatsal faaliyetlere destek, toplumsal katılım, genel organizasyon vb.
  • Startup’larla işbirliği. “Il circo speed e bene”, deneyim turizmi konusunda oldukça yenilikçi bir proje olan C&C gibi birçok kuruluş ve girişimle işbirliği yapıyor ve onları destekliyor. Bu organizasyonla birlikte “G.a.s. laboratuvar.”, Sicilya Antik Tahıl Laboratuvarı.
    Bu faaliyet çerçevesinde ESC gönüllüleri G.a.s.’nin mikro altyapısının oluşturulması ve yönetilmesinden sorumlu olacak. Laboratuvar, örneğin: Tahıl Müzesi, tatma alanı, gösteri alanı, hizmetler, iletişim vb.
  • Milena’da misafir edilen göçmenlerle eğlence ve işbirlikçi faaliyetler. Milena şehri farklı göçmen gruplarına ev sahipliği yapıyor. Özellikle genç göçmenler için merkez ve Aile projesi var.
    ESC gönüllüleri, göçmenlere yönelik merkezde misafir edilen gençlerle birlikte dinlence etkinlikleri, Milena’da misafir edilen ailelerin çocukları için ise boş zaman, spor ve okul sonrası etkinlikler düzenleyecek.
  • MifaSol – Milena Sosyal Festivali. Milena’daki sosyal festivalin adı ‘Mi Fa Sol’. Yemek, kültür, sinema, eğlence, müzik, tiyatro ve sivil katılıma adanan iki günlük bir etkinlik, önümüzdeki yaz, muhtemelen Temmuz ve Eylül ayları arasında Magazzino Kültürel ‘Ex Oleificio’da planlanıyor.
  • Girişimler arasında konferanslar, yuvarlak masa toplantıları, tartışmalar, kitap sunumları, sosyal akşam yemekleri ve edebi aperatifler yer alıyor; bunların amacı Sicilya hinterlandı için gerekli olan yetkin ve aşağıdan yukarıya bir yükselişin temelini oluşturmayı amaçlıyor. Etkinlik son konserle sona erecek.
  • Gönüllüler etkinliğin hazırlanmasının tüm aşamalarında işbirliği yapacak. Gönüllülere şu görevler verilecek: tanıtım ve yaygınlaştırma, lojistik organizasyonu, bar yönetimi, misafir kabulü, etkinliklerin organizasyonu, mekan temizliği ve düzenlemeleri vb.

 

  • Le Robbe Projesi

‘Robbe’, mevcut köyün geliştiği Milena (CL) kırsalındaki küçük yerleşim birimleridir. 19. yüzyılın sonunda, tarım arazileri kiraya verildi ve diğer kasabalardan uzaklık ve iletişim zorluğu göz önüne alındığında, çiftçiler kırsal kesimde, kırsal yollar boyunca (Sicilya’da trazzere denir) veya su kenarında mütevazı kırsal yerleşimler inşa ettiler. kaynaklar. Bunlar, izole edilmemeleri ve içme suyuna erişebilmeleri için ‘Robbe’ (mülkler) adı verilen kümeler halinde inşa edildi.
Gönüllüler, sonunda bölgenin yaratıcı bir haritasını oluşturmak için yürüyerek ve fotoğraf çekerek ‘Robbe’ bölgesinin haritasını çıkaracaklar. Milena belediyesinde kentsel dönüşümle ilgili diğer faaliyetler gönüllüler tarafından yürütülecek.

Projenin Infopack’inde bulabileceğiniz diğer bilgilere buradan ulaşabilirsiniz: https://bit.ly/3ORNPEy

Nasıl başvurulur?
Başvurmak için adaylar şunlardan birini yapabilir:

esc.ilcircopaceebene@gmail.com adresine bir e-posta gönderin. CV ve/veya Motivasyon mektubu gönderirlerse mükemmel olur

veya

– Başvuru formunu buradan doldurun https://forms.gle/ugHUfEj8hxdkgWcU8

Ev sahibi kuruluş
“Il Circo Pace e Bene APS” 2015 yılında Milena’da (Sicilya) kurulmuş, ana faaliyet alanı Sosyal Kalkınma olan bir kuruluştur. Üyeleri, ortak amaçlara, amaçlara ve amaçlara sahip olan ve her bireyin bilgi, beceri ve kapasitelerini paylaşarak yerel topluluğun ihtiyaç ve isteklerini karşılamaya kendini adayan, yerel topluluğun genç erkek ve kızlarından oluşur. Kuruluşundan bu yana, aktivizmleri sayesinde örgüt, aşağıdaki amaçlarla çeşitli ve çok sayıda proje, etkinlik ve etkinlik gerçekleştirdi:
– sosyal, sanatsal ve kültürel faaliyetler yoluyla eşitlik ve dayanışma değerlerini teşvik etmek;
– dezavantajlı kişileri desteklemek;
– daha az fırsata sahip insanlar için sosyal katılım sürecini hızlandırmak;
– derin sosyal ve ekonomik sorunlar yaşayan bölgelerin desteklenmesi;
– Gençlerin sosyal topluluk katılımını artırmak

Kuruluş, özellikle bölgedeki farklı belediyelerle işbirliği yaparak sosyal, sanatsal, kültürel ve turistik projeler yürütmektedir. Sutera ve Bompensiere kasabalarındaki Organizasyon Çalışma Gruplarını ve ayrıca Sutera belediyesi yerel Kuruluşlar Konseyini koordine eder.