Bilgilendirme Yazıları Blog Yazıları

Salto Youth eğitim kurslarına nasıl başvurabilirim, şartları nedir, başvuru formunu nasıl doldurabilirim gibi sorularınız varsa bu içerik sizler için faydalı olacaktır.

Salto Youth Nedir? Ne Tür Projeler İçerir?

Salto Youth, Avrupa Birliği tarafından gerçekleştirilen Erasmus+ faaliyetlerini destekleyen, uluslararası ortaklıklar kurma, tematik alanlarda toplantı, eğitim kurslarının düzenlenen bir platformdur. Burada ayrıca bir çok gençlik faaliyetleri alanında kullanabileceğiniz yöntemler, içerikler ve projeleriniz için kolaylıkla partner bulabilirsiniz.

Platformda Gençlik projeleri, konferanslar, toplantılar gibi Avrupa’da kısa zamanlı düzenlenen etkinliklere başvuru yapabiliyorsunuz. Ülkelerin karşılayacağını açıkladığı projelere kabul almanız durumunda bütün masraflar ülkenin ulusal ajansı tarafından karşılanıyor ve sizden sadece projede yer almanız bekleniyor.

Bu projelere nasıl başvurulur, neler yapmak gerekir hepsini tek tek anlatacağım ama öncelikle bu projeler hangi konulardan oluşur onlardan bazılarını yazayım;

  • Çocuklar,
  • Yaşlılar,
  • Engelliler,
  • Sanat ve spor,
  • Sosyal sorumluluk,
  • Genç işsizliği
  • Çevre
  • Mülteci

Nasıl Başvuru Yapabilirsiniz?

Öncelikle kendinize uygun projeyi bulmalısınız. Bunu SALTO-YOUTH kendi sayfasından da ulaşabilirsiniz.

Aşağıdaki fotoğraftan görebileceğiniz gibi, şu an açık olan projeler var. Bunlara başvur dediğinizde Salto Youth sitesine yönlendirileceksiniz. Ve buradan başvurunuzu yapabileceksiniz.
Aşağıda bulunan Salto-Youth Proje Başvuru Rehberi incelemeye devam et..

Salto Youth sitesinde yayınlanan kendinize uygun eğitim kursu duyurusunu bulduktan sonra dikkatlice incelemelisiniz. Hangi ülkeler katılıyor, başvuru şartları, proje konusunu, uygun başvuru sahipleri kısmına uygunluğunuzu kontrol ettikten sonra sağda yer alan ”Apply Now” seçeneğinden başvurunuzu yapmak için ilk adımı atabilirsiniz.

Eğer daha önce sisteme üyeliğiniz yok ise sizden kısa bir bilgilendirme isteyerek kullanıcı adı ve şifre belirlemeniz istenecek.

Başvuru kısmına geldiğinizde, her projeye ait farklı sorularla karşılacaksınız. Önemli nokta projeye katılmayı ne kadar istediğinizden bahsetmeniz. Bunu gerçekten ama gerçekten istiyorsunuz. Bu proje sizin için çok önemli, unutmayın!

Describe shortly the main activities of your organisation: Kısa süreli Salto Youth eğitimlerinde Avrupa Gönüllü Hizmetinde olduğu gibi bir gönderici kuruluş şartı yoktur. Ancak bir organizasyon belirterek, kuruluşun temel aktivitelerini yazmanız yararlı olacaktır. Öğretmenler için okulları, gençlik liderleri ve çalışanları için dernekleri-vakıfları uygun organizasyonlardır.

Describe shortly your role / position in the organisation : . Belirttiğiniz kurumdaki rolünüz nedir? Üye veya yönetim kurulunda iseniz lütfen burda ayrıntılı olarak belirtin. Ayrıca kurumda geçmişiniz ile ilgili kısa bir bilgi vermeniz yararlı olacaktır.

Has your organisation taken part in international activities? : Bu soruda; belirttiğiniz kurum herhangi bir uluslararası aktivitede bulundu mu? sorusunu sormaktadır. Bu soruyu evet/ hayır olarak cevaplayabilirsiniz. Evet demeniz halinde bir altta ” If yes, what kind? (optional) ” bölümünü ne tarz uluslararası aktivitelerde bulunduğunu yazacaksınız. Eğer kurumunuz herhangi bir uluslararası bir aktivitede bulunmamışsa ” If not, why not? (optional) ” sorusuna geçerek kurumunuzun neden herhangi bir uluslararası aktivitede bulunmadığı ile ilgili bölümü dolduracaksınız.

Experience: What kind of youth activities do you do and how long?: Bu soruda deneyimleriniz ile ilgili bilgi vereceksiniz. Ne tarz gençlik aktivitelerinde bulundunuz ve ne zamandır bu faaliyetlerin içerisindesiniz ayrıntılı olarak açıklamanız yararlı olacaktır. Bu bölümde kısa olarak geçmişte katıldığınız gençlik faaliyeti ve projeleri belirtmeniz önemlidir.

Experience: Have you ever been part of an international activity? Was it related to the YOUTH / Youth in Action Programme?: Bu soruda daha önce herhangi bir uluslararası aktivitede bulundunuz mu ve bu aktivite gençlik programları ile bağlantılı mıydı? sorusuna cevap vereceksiniz.

Motivation: Why do you want to attend this training course?: Bu soruda neden bu eğitim kursuna başvurmak istediğiniz ve motivasyonunuzu anlatacaksınız. Bu noktada eğitim kursu ilanında yer alan tema ve hedeflere atıf yapmanız önemlidir. Örnek vermek gerekirse doğa temalı bir eğitim eğitim kursu için, çevre politikaları ve doğa ile ilgili motivasyonunuzu anlatarak özelliklerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Non formal learning (Yaygın eğitim yoluyla öğrenme) temalı bir eğitim kursu için öğretmen veya eğitimci iseniz bu kimliklerinize vurgu yapabilirsiniz.

Motivation: Why does your organisation want you to attend?: Kuruluşunuz neden bu kursa katılmanızı istemektedir? bu bölümde kuruluşunuzun vizyonu ve misyonuna atıfta bulunarak eğitimin kurumunuza katkılarından bahsedebilir ve kurum içindeki rolünüze vurgu yapabilirsiniz.

Your English skills are?: İngilizce seviyeniz ne düzeyde belirtmeniz gerekmektedir.

Specify any food requirements that you have (vegetarian, vegan, halal, kasher, etc.). Otherwise leave blank. (optional): Yemek seçiminiz ile ilgili doldurmanız gereken bölümde, vejeteryan olduğunuzu belirtebilir, helal gıda seçeneğini yazabilirsiniz. Ekstra olarak her hangi bir yiyecek ile ilgili alerji bir sorununuz var ise mutlaka belirtiniz.

Specify any special needs (mobility, medical condition, etc.). Otherwise leave blank. (optional): Eğer sağlık probleminiz ile ilgili ciddi bir durum varsa veya engelli iseniz bu soruda belirterek kişisel zorunlu ihtiyaçlarınızı sıralayın.

Comments: Sorular dışında ayrıca belirtmek istediğiniz bir konu varsa bu bölümde belirtebilirsiniz. Ayrıca kısa bir sonuç bölümü yazmanız faydalı olacaktır.

Submit Your Application: Bu butona tıklayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Onaylamadığınız sürece başvuru yapmış sayılmayacaksınız.

SALTO-YOUTH başvurularında Sivil Toplum Kuruluşları, Dernek ve Vakıflarda çalışmanız sizi bir adım ön plana çıkaracaktır. Projeler genel anlamda gençlik çalışanlarının kapasitesini artırmasından dolayı öncelik verilmektedir. En kısa zamanda sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak çalışmaya başlayarak hem gönüllülük faaliyetlerinde bulunarak kişisel gelişiminize önemli katkıda bulunabilir hem de yurtdışı fırsatlarına bir adım daha kolay katılabilirsiniz.

BONUS KISIM ! Başvuru sırasında dikkat edilmesi gerekenler !

  • Doğru bilgiler verin, yaptıklarınızı abartmadan bahsetmeye özen gösterin.
  • Düzgün imla kuralları kullanmaya dikkat ediniz. Kendinizi doğru ifade eden cümleler kurmaya, noktalama işaretlerini doğru yerde kullanmaya özen göstermeniz kabul eden kuruluşun sizin özenle formu doldurduğunuzu düşünmesini sağlayacaktır.
  • Proje ile alakalı motivasyonunuzdan bahsedin. Konu hakkında fikriniz olmayabilir veya bu konuda daha önce hiç çalışmamış olabilirsiniz ama yurt dışına çıkma konusunda hevesliyseniz, hayallerinizi anlatarak da projede yer almak istediğinize ikna edebilirsiniz.
  • Daha önce yer aldığınız, gösterdiğiniz faaliyetlerden bahsedin.
  • Resmi bir dille karışık samimi bir dil kullanın. Ne kadar resmi projeler olarak gözünüzde canlansa da, bu projeler samimiyet çerçevesinde ilerler. Katıldığınız zaman göreceksiniz, asıl amaç her zaman kültür kaynaşmasını sağlamak ve gençlerin dayanışma içerisinde olmasına yardımcı olmak. O yüzden olabildiğince samimi bir dil kullanmanızı tavsiye ederim ama bu demek değildir ki çok da rahat şeyler yazabilirsiniz, biraz da resmiyet olmalı
  • Projeden bittikten sonra ne gibi katkı sağlayacağınızı, kendi topluluğunuz ve ülkenize neler katabileceğinizi yazın.
  • Farklı özelliklerinizden bahsedebilirsiniz. Bir yeteneğiniz var veya deneyimli olduğunuz bir içeriğiniz var ise bundan bahsedebilirsiniz. Aradıkları gençler, sosyal anlamda yeterli gençler ve siz ne kadar sosyal olduğunuzu gösterirseniz o kadar kabul edilme şartınız artar.

Salto-Youth Proje Başvuru Rehberi Yazımda umarım merak ettiğiniz sorulara biraz olsun cevap olabilmişimdir. Salto Youth platformuna yukarıda bahsettiğim şekilde başvurursanız sonuç alabilirisiniz. Almadığınız taktirde umudunuzu kaybetmeyin tekrar ve tekrar başvurun.

Kaynak: https://www.erasmusplusturkiye.com/salto-youth-proje-basvuru-rehberi/